Publicerad 28 februari 2022
Nyhet

Kommun- och regionförbund i Europa till stöd för Ukraina

Den europeiska paraplyorganisationen för kommun- och regionförbund, CEMR, uppmanar kommuner och regioner i hela Europa att visa stöd med det ukrainska folket.

Carola Gunnarsson.

Carola Gunnarsson.

I ett uttalande från i torsdags fördömer Rådet för europeiska kommuner och regioner (CEMR) attackerna och kränkningen av Ukrainas territoriella integritet och suveränitet och uppmanar Ryssland att omedelbart upphöra med sina attacker.

CEMR uppmanar nu kommuner och regioner i Europa att visa sitt stöd och solidaritet med det ukrainska folket och för kommuner och regioner och deras ledare i landet genom att skriva under detta uttalande.

– Vi som leder det politiska arbetet i Europas kommuner och regioner vill visa att vårt stöd är starkt med Ukrainas folk. Och med våra kollegor som nu kämpar för sin frihet och sitt land i Ukraina. Vi accepterar inte att de europeiska värderingarna om demokrati, allas lika värde och rätt återigen kränks i Ukraina, säger Carola Gunnarsson, vice ordförande i SKR och CEMR:s talesperson i internationella frågor.

Mer om uppmaningen finns här:

https://www.ccre.org/en/actualites/view/4268

Fakta om CEMR

CEMR är den europeiska paraplyorganisationen för kommun- och regionförbund och har mer än 60 medlemmar från 40 europeiska länder. Tillsammans representerar CEMR mer än 100 000 kommuner och regioner.

Läs vidare

Sakkunnig

Marcus Stolte Holmberg
Chef Internationella sektionen

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR