Publicerad 28 mars 2023
Nyhet

Kerstin Evelius ny chef för psykisk hälsa på SKR

Kerstin Evelius blir ny sektionschef för Uppdrag psykisk hälsa på SKR. Hon kommer närmast från Region Uppsala och har tidigare bland annat varit regeringens nationella psykiatrisamordnare.

Kerstin Evelius, tillträdande sektionschef SKR (Foto: Privat)

Kerstin Evelius

Kerstin Evelius är utbildad beteendevetare och har lång erfarenhet av arbete med psykisk hälsa på kommunal, regional och nationell nivå.

I dag arbetar Kerstin Evelius som strategiansvarig på Region Uppsala, med att driva, följa upp och kvalitetssäkra regionens arbete med psykisk hälsa. Under åren 2015-2018 arbetade hon som regeringens nationella psykiatrisamordnare. Hon har varit utredare i flertalet statliga utredningar inom psykiatriområdet och har också en bakgrund från flera ledande positioner inom näringsliv och ideella organisationer.

− Kerstin Evelius är en engagerad och modig ledare som har en lång erfarenhet och en förmåga att hitta nya lösningar för att driva arbetet med psykisk hälsa nationellt. Att stärka den psykiska hälsa hälsan bland barn och vuxna är ett av samhällets allra viktigaste uppgifter, där utvecklingen och samordningen av kommuners och regioners arbete är helt avgörande, säger Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

SKR:s arbete med psykisk hälsa handlar om att stödja och skapa så goda förutsättningar som möjligt för utvecklingsarbetet i kommuner och regioner, bland annat genom samordning och genom att påverka nationella aktörer.

Kerstin Evelius tillträder sin tjänst den 29 maj.

Läs vidare

Pressjour

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.