Publicerad 13 oktober 2021

Ekonomin i kommuner och regioner under och efter pandemin

Sveriges Kommuner och Regioner presenterar höstens Ekonomirapport den 19 oktober. Hur ser de ekonomiska förutsättningarna ut för kommuner och regioner under och efter pandemin och med en förändrad befolkningsprognos?

I rapporten redovisas bland annat den ekonomiska situationen för kommuner och regioner under och efter pandemin. SKR lyfter också vad den förändrade befolkningsprognosen kan komma att innebära för kommuner och regioner med en mindre ökning framförallt av barn och unga än vad tidigare prognoser visat. Även de stora behoven av klimatanpassningar och dess betydelse för sektorns ekonomi och planeringsförutsättningar lyfts fram.

Rapporten presenteras av Annika Wallenskog, chefsekonom och kommenteras av Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och regioner (SKR).

Plats: Direktsändning sker på www.skr.se och via Zoom ges möjlighet att ställa frågor. Det finns också möjlighet att närvara på plats men antalet platser är begränsade. Senast den 18 oktober kl 12.00 behöver vi ha en anmälan till press@skr.se om ni vill vara plats på Hornsgatan 20 i Stockholm.

Så här fungerar det:
Journalister som vill ställa frågor i samband med pressträffen kan anmäla till press@skr.se så skickar vi ett svarsmejl med en länk till sändningen i Zoom. Vi räknar med att ni ska kunna ställa två frågor/redaktion.

Vid önskemål om enskilda intervjuer efter pressträffen kontakta press@skr.se eller 08-452 71 01. Vill ni föranmäla det redan i anmälningsmejl till pressträffen så lämna namn och tfn/mejl och vem ni vill tala med så blir ni kontaktade i tur och ordning.

Länk till webbsändningen:
Pressträff om Ekonomirapporten, oktober 2021
Välkommen!

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset