Publicerad 30 november 2021

Koppla in din dator vid en arbetsplats

På alla skrivbordsplatser i SKR-huset finns samma typ av utrustning. Om något inte fungerar eller saknas kontakta Digitalsupport.

Så här är skrivbordsplatserna utrustade

Varje arbetsplats är utrustad med följande:

  • En skärm
  • Ett tangentbord
  • En mus
  • 1 USB-C kabel (standard i nya datorer)
  • 1 HDMI-kabel för äldre datorer, (då behöver man även koppla in mus och tangentbord i datorns USB portar)

Den utrustning som finns på arbetsplatsen ska alltid lämnas kvar. Det är viktigt att saker inte tas med eller flyttas, så att allt finns kvar när någon annan kommer för att använda platsen efter dig.

Så här kopplar du in din dator

I videon får du veta hur du kopplar in din dator och vilka kablar du ska använda.

Om du har en ny dator kopplar du in den med USB-C-kabeln. Den kopplar ihop datorn med skärm, mus och tangentbord. Strömsladden kopplas in separat.

Om du har en gammal dator behöver du koppla in den med HDMI-kabeln. HDMI ger bara koppling till skärmen så mus och tangentbord kopplas in separat samt strömsladden.

SKR har beslutat att inte använda dockor för att koppla in datorn eftersom behovet av docka ser olika ut beroende på vilken typ av datorn man har. I stället används kablar som kopplas direkt till laptopen, då det fungerar oavsett vilken modell på dator du har.

Kontakta Digitalsupport om något saknas eller inte fungerar

Om något saknas på en arbetsplats, meddela Digitalsupport.

Om något inte fungerar på arbetsplatsen, felanmäl det till Digitalsupport och byt till en annan arbetsplats. Sätt gärna upp en lapp att du har felanmält.

Varje arbetsplats är märkt med ett nummer (xx:xxx), exempelvis 11:136. Märkningen är placerad uppe i högra hörnet på skrivbordet. Vid felanmälan, ange detta nummer för snabbare felsökning.

Alla arbetsplatser har samma utrustning

Alla arbetsplatser är utrustade på samma sätt på alla våningsplan så att du kan byta arbetsplats vid behov.

Viss skillnad kan finnas i modellen på skärm, men alla är anpassade efter SKR:s behov.

Ergonomisk utrustning

På varje våningsplan finns ergonomisk utrustning som du kan låna. Dessa finns i markerade skåp eller i gemensamma utrymmen, såsom pentry och lounger.

Har du ett personligt hjälpmedel tar du med det till den arbetsplats du väljer att sitta på.

Tekniken i mötesrummen

Samtliga mötesrum är utrustade med samma teknik; skärm, kamera, högtalare och mikrofon. På bordet finns en kabel som du kopplar in i din dator, adapter finns tillgängligt för att koppla in både USB-C och vanlig USB. Systemet startar automatisk inom ca. 15 sek. Får du ingen bild, gör en felanmälan till Digitalsupport och byt rum. Ändra aldrig inställningar direkt på presentationsskärmen på väggen.

Informationsansvarig

  • Caroline Hansen
    Administratör

Kontakt

Kontakta SKR