21 juni 2023 kl. 12.00-13.00

Sveriges DigitaliseringsKommun – möt de nominerade

Till priset Sveriges DigitaliseringsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Du får nu möjlighet att möta kommundirektörerna i de nominerade kommunerna och ta del av deras digitaliseringsresa.

Anmäl dig

Innehåll

Välfärden står inför stora utmaningar och nya lösningar behövs för att kommuner ska klara av uppdraget framåt. Här spelar digitaliseringen en stor roll. Genom verksamhetsutveckling med stöd av ny teknik kan vi effektivisera, frigöra tid för mer värdeskapande arbete och stärka invånarnas förtroende för kommunen! Men hur gör man då?

Det sker massor med bra utveckling i landets kommuner idag och inte minst i de kommuner som nu är nominerade till priset Sveriges digitaliseringskommun. De ligger verkligen i framkant! Till Sveriges Digitaliseringskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Syftet med utmärkelsen är att stimulera den fortsatta moderniseringen och förbättringen i kommunerna.

Vilken kommun som slutligen står som vinnare 2023 avslöjas under Kvalitetsmässans invigningskväll i Göteborg den 21 november. Men redan nu kan du möta kommundirektörerna i alla de nominerade kommunerna. Ta del av deras digitaliseringsresa, varför det fungerat så bra för dem och vad de hoppas på framåt. Deltar gör också Anders Henriksson, SKR:s ordföranden.

De nominerade kommunerna är:

 1. Mora, Orsa och Älvdalens kommuner
 2. Nacka kommun
 3. Staffanstorps kommun
 4. Värmdö kommun
 5. Östersunds kommun

Målgrupp

Förtroendevalda och tjänstepersoner med intresse för digitaliseringsfrågor i kommuner och regioner.

Medverkande

 • Moderator Patrik Sundström, SKR:s digitaliseringschef och tillika ordföranden i prisets jury.
 • Anders Henriksson, SKR:s ordföranden
 • Peter Karlsson, kommundirektör i Mora kommun
 • Victor Kilén, stadsdirektör, Nacka kommun
 • Per Almström, kommundirektör, Staffanstorps kommun
 • Cecilia Lejon, kommundirektör, Värmdö kommun
 • Anders Wennerberg, kommundirektör, Östersunds kommun

Läs vidare

Informationsansvarig

 • Hanna Lundborg
  Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.