6 maj 2025 kl. 12.00-12.45

Öppet forum för psykisk hälsa – barn och unga

Öppen digital träff för dig som arbetar med barn och ungas psykiska hälsa. Mötestemat den här gången är Mötesplatser som gör skillnad för barn och ungas psykiska hälsa.

Till webbsändningen

Innehåll

SKR erbjuder öppna digitala träffar för alla som arbetar med barn och ungas psykiska hälsa. Forumen har varierande teman med allt från förebyggande och främjande till insatser inom exempelvis socialtjänst, skola och hälso- och sjukvård samt aktuell forskning.

Under den här forumträffen kommer tre talare prata om varierande perspektiv på temat Mötesplatser för barn och ungas psykisk hälsa.

Målgrupp

Politiker, chefer och medarbetare i region och kommun som arbetar med barn och ungas psykiska hälsa på en övergripande nivå eller i det direkta mötet.

Praktisk information

Du behöver inte föranmäla dig utan ansluter via länken ovan. Sändningen kommer inte att spelas in.

Program och medverkande

Anne Gotfredsen, postdoktor vid Umeå universitet och University of Newcastle, Australien.

Anne presenterar Forte-rapporten "Fritidens betydelse för ungas psykiska hälsa – rättigheter, möjligheter och hinder" . Rapporten visar hur fritidsaktiviteter kan bidra till ungas psykiska hälsa genom friskfaktorer som social gemenskap och fysisk aktivitet, men också hur fritiden kan innebära riskfaktorer som stress, prestationskrav och känslor av otrygghet.

Fritidens betydelse för ungas psykiska hälsa – rättigheter, möjligheter och hinder, Forte

Anton Bergström Grabowska, Kultur- och fritidschef i Åtvidabergs kommun

Anton berättar om verksamheten 1357–Ung Kultur. 1357 är en mötesplats för ungdomar 12–19 år. Personalen arbetar utifrån ett främjande förhållningssätt och tror på ungdomars engagemang och egenbestämmande.

Anton kommer att berätta om arbetet utifrån fyra värden som varit viktiga för att bygga den kvalitativa verksamheten.

1357 – en mötesplats för ungdomar, Åtvidabergs kommun

Tilda Simic, basketutvecklare och projektledare, Fryshuset Basket

Tilda kommer att berätta om hur Fryshuset basket arbetat för att få fler att hitta till basketen genom sänkta trösklar för deltagande. Projektet Basketlotsarna innebär praktiskt att möta barnen på fritids och följa med dem till basketträningen. Detta arbetssätt har möjliggjort deltagande för fler barn och ger alla barn samma chans till idrott.

Informationsansvarig

  • Louise Aronsson
    Inlånad medlem

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.