OBS! Evenemanget är avslutat!9 maj 2023 kl. 09.00-11.30

Kurs om avtalet om preliminär lön och felaktigt utbetald lön

SKR erbjuder en kurs med fokus på hur arbetsgivaren bör hantera en skuld som uppstått för arbetstagaren. Kursen lyfter bland annat skillnaden mellan felaktig lön och preliminär lön enligt avtalet.

Anmäl dig

Innehåll

Kursen ger en grundläggande genomgång av hur arbetsgivaren praktiskt och rättsligt hanterar uppkomna löneskulder i enlighet med kollektivavtalet Korrigering av preliminär lön m.m.

Innehållet berör skillnad mellan preliminär lön och felaktig lön samt hantering av olika former av löneskulder som uppstått för arbetstagaren.

Kursen genomförs i föreläsningsform med möjlighet att ställa frågor i chatt.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar som lönehandläggare eller handläggare inom HR och förhandling och behöver grundläggande kunskaper om korrigering av preliminär lön och hantering av felaktigt utbetald lön.

Medverkande

  • Ann-Sophie Nykrans Svedhem, förhandlare, avdelningen för arbetsgivarpolitik
  • Helene Evers, arbetsrättsjurist, avdelningen för arbetsgivarpolitik

Information

För att kunna delta i kursen har vi som krav att du arbetar inom kommun och region, eller i ett medlemsföretag ansluten till Sobona. Uppfyller du inte detta kommer du få besked om att du är avanmäld.

Vid digitala kurser gäller att det är max 5 personer från samma kommun, region eller medlemsföretag som får gå vid samma kurstillfälle. Vid fysiska kurser gäller max 2 personer från samma organisation.

Varje anmälan är avsedd för en deltagare och länk får inte delas. Kursen går ej att ta del av i efterhand, dock är kursmaterialet tillgängligt en månad.

Er kursanmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar.

Informationsansvarig

  • Ann-Sophie Nykrans Svedhem
    Förhandlare
  • Helene Evers
    Arbetsrättsjurist

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.