OBS! Evenemanget är avslutat!14 februari 2023 kl. 15.00-16.30

Att leda mot en Nära vård, informationstillfälle 1

SKR erbjuder en föreläsning med grundläggande information om Nära vård och vad omställning till Nära vård kan innebära i uppdraget som förtroendevald.

Anmäl dig

Ledarskapsprogrammet Nära vård som vänder sig till förtroendevalda pausas under våren 2023, då tiden sammanfaller med många aktiviteter för nytillträdda förtroendevalda.

Föreläsningen hålls även den 19 april vid samma tidpunkt.

Innehåll

När vi blir allt friskare och lever längre, ofta med kronisk sjukdom, är en omställning till Nära vård både nödvändig och önskvärd. I Nära vård ger hälso- sjukvården och omsorgen invånarna stöd till ett gott liv med god hälsa och finns nära människors liv och vardag.

Omställningen berör hela vården och omsorgen. För att lyckas krävs ett nära samarbete mellan region och kommun och mellan tjänstepersoner och förtroendevalda.

Föreläsningen ger dig kunskap om varför vi behöver ställa om, vad nära vård är, med exempel från verksamheter som ställer om. Du ges också möjlighet att ställa frågor och att samtala med andra förtroendevalda om vad ert görande är för att driva omställningen på kort och lång sikt framåt.

Målgrupp

  • Förtroendevalda med inriktning vård och omsorg, hälso-och sjukvård samt folkhälsa

Medverkande

  • Lisbeth Löpare Johansson, samordnare Nära vård SKR
  • Marie Blom Niklasson, handläggare SKR
  • Anneli Jäderland, handläggare SKR

Informationsansvarig

  • Anneli Jäderland
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.