Stärk rättighetsperspektivet på Nordens största MR-forum

Den 6-7 december 2021 arrangeras Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg. Under temat "Demokrati + mänskliga rättigheter = sant!" samlas ett brett programutbud som ger ett utmärkt tillfälle till fortbildning för den som arbetar i kommun eller region. SKR är samarbetspartner till MR-dagarna och har egna seminarier som riktar sig till tjänstepersoner och förtroendevalda.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är sedan tio år tillbaka samarbetspartner till MR-dagarna och arrangerar i år fyra egna seminarier som riktar sig särskilt till tjänstepersoner och förtroendevalda i kommuner och regioner. Vid dessa seminarier kan du bland annat lära dig mer om:

 • rättighetsbaserat arbetssätt och hur det kopplar an till den lokala demokratin
 • insatser kring valdeltagande och rätt att rösta
 • det politiska samtalsklimatet och hur samtalstonen inom politiken påverkar demokratin
 • hur så kallade horisontella sakområden kan samordnas inom en organisation

Det är på Mänskliga Rättighetsdagarna vi som arbetar med mänskliga rättigheter bryter oss ur våra egna stuprör och träffas över yrkesgrupper och sektorer. Ett perfekt tillfälle att utbyta kunskap, metoder och erfarenheter och ladda energi till fortsatt arbete, säger Malin Slätis, projektledare på MR-dagarna.

Ungt inflytande på MR-dagarna

Nu har programtidningen släppts och i den kan du ta del av hela konferensprogrammet, kika närmare på schemat, läsa om årets värdar för forumet och mycket mer.

En av värdarna för vinterns konferens är Göteborgs stad, och inför MR-dagarna har de jobbat extra mycket med att lämna över makt och inflytande till unga.

– Det har varit viktigt för oss att inte bara prata om ungt inflytande, utan att faktiskt lämna över makt och utrymme till unga personer, säger Ingrid Dahlén, samordnare för ungt inflytande, Power to the Youth och Social hållbarhet.

Du kan läsa mer om Göteborgs stads arbete med ungt inflytande, och även läsa om hur Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen Västra Götaland arbetar med demokratifrågor, i programtidningen.

Digital programtidning eller möjlighet att beställa MR-dagarnas programtidning

Boka din biljett till MR-dagarna i Göteborg

Ur programmet - tips för dig som arbetar inom kommun och region

Programinnehållet är publicerat på MR-dagarnas webbplats.

Hur ser segregationen ut i Sverige?Måndag 6 december kl. 14:00 - 15:00

Inget om oss utan oss! Delta i demokratiska livet, då och nuFörutsättningar för personer med funktionsnedsättning att delta i demokratiska livet
Måndag 6 december kl. 16:00 - 17:00

Rättighetsbaserat arbetssätt och demokratiTisdag 7 december kl. 09:00 - 10:00

Hur säkerställer vi att unga blir och känner sig hörda?Tisdag 7 december kl. 09:30 - 10:30

Hudfärgens betydelseTisdag 7 december kl. 13:00 - 14:00

Från globala mål till regionala insatserTisdag 7 december kl. 14:00 - 15:00

Skribent

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  900

  Regler för kommentarer

  Kommentarer som innehåller stötande innehåll, eller innehåll som inte alls har med ämnet att göra kommer att sorteras bort.

  Här är våra regler:

  • Kommentarerna ska hålla en god ton.
  • Kommentarer får inte innehålla hat eller hot
  • Kommentarerna ska vara kopplade till inlägget
  • Kommentarer riktade till andra aktörer/verksamheter kommer inte att publiceras.
  • Kommentarer får inte utgöra spam. Spam är när inlägg av samma typ återkommer med hög frekvens från en eller ett fåtal användare.

  Informationsansvarig

  • Cecilia Ramqvist
   Handläggare

  Kontakta oss

  Kontaktformulär SKR
  Verifiering * (obligatorisk)
  Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

  Om bloggen

  Välkommen till SKR:s blogg om mänskliga rättigheter. Vi som bloggar är Cecilia Berglin, Cecilia Ramqvist och Björn Kullander, och ingår i den projektgrupp som arbetar med överenskommelsen med regeringen fram till 1 september 2023.

  I bloggen berättar vi om olika utbildnings- och utvecklingsprojekt med fokus på praktiskt rättighetsarbete för politik och förvaltning i kommuner och regioner. Vi har också ambitionen att dela med oss av nationella och internationella erfarenheter av aktivt arbete för att respektera, skydda och främja mänskliga rättigheter.

  Prenumeration

  Prenumerera

  Sök i bloggen