Publicerad 15 april 2021

Webbmöten, tillsyn och taxor

Tillsyn och taxor är en webbaserad arena för anställda på kommunala miljökontor att diskutera aktuella frågor.

Att utföra livsmedelskontroll på distans – hur funkar det?

Tid: 15 april, 13.00–14.30

Tillsyn och taxor: Att utföra livsmedelskontroll på distans – hur funkar det?, Zoom

Den 15 april arrangerar SKR ett extrainsatt Tillsyn & Taxor tillsammans med Livsmedelsverket om hur kommuner kan bedriva livsmedelskontroll på distans under coronapandemin. Östersund och Örebro kommun kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att arbeta på distans med digitala verktyg. Därefter kommer vi föra en diskussion om hur kontroll bäst bedrivs under rådande omständigheter.

Frågestund om SKR:s taxeunderlag – tema avgiftsnivåer

Tid: 29 april, 09.00-10.30

Tillsyn och taxor: Frågestund om SKR:s taxeunderlag – tema avgiftsnivåer, Zoom

På Tillsyn & Taxor den 29 april är det återigen dags för frågestund om SKR:s taxeunderlag inom miljöbalken och livsmedelslagstiftningens områden. SKR:s sakkunnige Michael Öhlund kommer inledningsvis ha en presentation med fokus på avgiftsnivåer och därefter är det fritt fram att ställa frågor om våra underlag.

Information om Tillsyn och taxor

Varje möte innehåller en kortare presentation om en aktuell fråga, till exempel en remiss eller en lagändring. På webbmötena kan du diskutera frågor med andra deltagare och även ställa frågor till SKR:s experter om taxorna inom miljöbalken och livsmedelslagstiftningens område.

Webbmötena anordnas en gång i månaden och pågår i en och en halv timme. Det går inte att ta del av webbmötena i efterhand. Det krävs ingen föranmälan för att delta och deltagandet är kostnadsfritt.

Prenumerera på utskick om nya webbmöten

Prenumerera på webbinnehåll från SKR

Du kan få ett meddelande direkt till din e-postlåda om när nya webbmöten anordnas eller när nya sidor om taxa skapas. I bekfräftelse-mailet du får när du angett din e-postadress på sidan "Prenumerera på webbinnehåll från SKR" finns en länk till din prenumerationssida. Klicka i "Miljö, hälsa" och eventuella övriga ämnen du är intresserad av på sidan och klicka slutligen "spara".

Tjänsten är kostnadsfri.

Teknisk information

Webbmötena genomförs med verktyget Zoom, som fungerar direkt i webbläsaren eller genom Zooms app.

Säkerställ på förhand att du har möjlighet att spela upp ljud via en källa som normalt fungerar, SVT Play eller Spotify eller liknande.

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset