SKR söker kvalificerad redovisningsekonom

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Till ekonomistaben söker vi nu en kvalificerad redovisningsekonom. SKR är inne i utvecklingsfas som genomsyrar hela organisationen och från november 2023 har SKR:s stödverksamhet en ny organisationsstruktur. I den nya stödorganisationen ingår redovisningsteamet i staben för ekonomi tillsammans med controlling, styrning, inköp och upphandling samt koncernekonomi.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i redovisningsteamet och är delaktig i arbetet med att optimera vår ekonomifunktion där digitalisering står i fokus. Vi arbetar intensivt med utveckling av våra processer och byte av vårt ekonomisystem som är planerat under nästa år.

Vi erbjuder en bred och varierande roll där du bl.a. kommer att arbeta med löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar, bokslutsarbete (månads-, tertial- och årsbokslut), kund- och leverantörsreskontra samt projekt-, koncern- och årsredovisning. I rollen ingår även att säkerställa korrekt hantering av moms och skatt (blandad moms) samt att säkerställa kvaliteten i redovisningen genom att utveckla och förbättra våra processer.

Din profil

Du har en relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har med dig minst ett par års erfarenhet av kvalificerad redovisning och bokslutsarbete. Troligtvis arbetar du idag som kvalificerad redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Har du varit i en miljö där du har hanterat stora volymer och/eller har erfarenhet av revision är det meriterande.

För att lyckas i rollen som kvalificerad redovisningsekonom är du trygg i din roll, proaktiv och kvalitetsmedveten. Du bör trivas med kombinationen av löpande arbetsuppgifter och mer utmanande frågeställningar samt har en god förmåga att arbeta självständigt. Du har även lätt för att samarbeta och driva arbetet framåt tillsammans med gruppen. Du motiveras av att förbättra och effektivisera och du besitter förmågan att strukturera angreppssätt, driva processer vidare och uppnå resultat.

Du och dina kollegor kommer att ansvara för att driva utveckling och förbättring kring IT-lösningar i ekonomisystemet vilket innebär du behöver ha en god systemvana samt intresse för system och systemutveckling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C163357
Publicerad
2023-11-07
Ansök senast
2023-11-30
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

 • Emma Åslund
  Sektionschef
  072-966 19 32
 • Bodil Båvner
  Vision
  08-452 77 68
 • Josefin Sturesson
  Saco
  08-452 76 86