Expert inom krisberedskap och civilt försvar

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Vill du arbeta strategiskt med att stärka kommuner och regioner inom krisberedskap och civilt försvar och samtidigt verka nära politiken i dagsaktuella frågor? Det har du chansen att göra i denna roll! Sveriges Kommuner och Regioner har en unik ställning i samhällsutvecklingen och här får du vara med och påverka utvecklingen inom den kommunala och regionala sektorn. Vi söker nu en expert inom krisberedskap och civilt försvar.

Arbetsbeskrivning

Som expert blir ditt övergripande uppdrag att genom kunskapsspridning och rådgivning verka för att ge kommuner och regioner goda förutsättningar att utveckla sin beredskap för fredstida kriser och krig. Särskilt fokus kommer ligga på att stärka förmågan inom medlemmarnas samhällsviktiga verksamheter. Du tillhör sektionen för planering, säkerhet och miljö som är en av tre sektioner inom avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad.

Inom området bevakar du våra medlemmars intressen och arbetar aktivt med påverkan av utveckling och lagstiftning. En annan central del i uppdraget är att skapa mötesplatser och förmedla erfarenheter, kunskap och nyheter till medlemmarna. Du kommer att leda nätverksgrupper och hålla i konferenser och seminarier. I rollen ingår också att stödja kollegor på SKR inom frågor som rör krisberedskap och civilt försvar i sina verksamheter. Du kommer att företräda SKR i utredningar och olika styr- och referensgrupper, samt besvara remisser och ta fram underlag för politiska beslut. Vidare arbetar du tillsammans med medlemmar och berörda myndigheter med att driva utvecklingsprojekt i syfte att utveckla kommunernas och regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar.

Din profil

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning och erfarenhet av arbete inom krisberedskap och civilt försvar, samt kunskap om kommunernas och regionernas uppdrag inom dessa områden. Du känner väl till det politiska systemet och dess beslutsprocesser på kommunal och nationell nivå. Vi ser framför oss att du har ett brett nätverk inom frågorna och det är meriterande med erfarenhet från en ledande eller samordnande roll. Har du arbetat i kommunal eller regional verksamhet är det en fördel, men inte ett krav.

Som person är du kommunikativ, samarbetsinriktad och strategiskt lagd. Med arbetet följer många kontaktytor och du behöver därför tycka om att skapa och underhålla relationer. Du är analytisk och trivs med att väga samman olika typer av information och hänsynstaganden för att göra prioriteringar. För att uppnå goda resultat är en förutsättning att du tycker om teamarbete och att arbeta målinriktat utifrån ett långsiktigt och brett perspektiv. En självklarhet är att du har ett samhällsintresse och lockas av att verka i en politiskt styrd organisation där du har möjlighet att påverka på nationell nivå.

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 maj. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, tel. 0738343320 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90. Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas i slutet av rekryteringsprocessen. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C139757
Publicerad
2023-05-09
Ansök senast
2023-05-29
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid

Kontaktpersoner

  • Anna Hultkrantz
    Rekryteringskonsult
  • Josefin Johansson
    Rekryteringskonsult
    070 862 09 90