SKR söker dokumentcontroller

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Som dokumentcontroller tillhör du sektionen för verksamhetsnära stöd (VNS). Sektionens uppdrag är att leverera ett enhetligt och samlat administrativt stöd till hela SKR. VNS är en av fem sektioner inom avdelningen för ledningsstöd. Avdelningens uppdrag är att vara ett stöd för den politiska ledningen, vd och övriga chefer samt ett verksamhetsnära stöd till SKR:s avdelningar. Vi styr och stödjer så att avdelningarna kan verka i en gemensam riktning.

Arbetsbeskrivning

Rollen som dokumentcontroller innebär delvis att arbeta som registrator och delvis med vårt fysiska arkiv. Arbetsuppgifter inom registratur innefattar bl. a. ärenderegistrering, rådgivning och kvalitetsgranskning av avslutade ärenden. Inom arkiv arbetar du bl. a. med att löpande förteckna fysiskt arkiv och ta emot leveranser av fysiska handlingar, hantera arkivförfrågningar samt rådgivning till SKR:s verksamheter. Rollen innebär en bredd av varierande arbetsuppgifter, då vi precis har gått över till digitala originalakter. En spännande resa som kräver såväl initiativförmåga och driv som mod och uthållighet. Du ingår i ett litet men växande team tillsammans med en huvudregistrator och en systemförvaltare. Samarbeten finns även med funktioner utanför sektionen, exempelvis vår IT-arkivarie. Ni har tillsammans en stor uppgift, vilket innebär att initialt arbeta med att säkerställa övergången från vårt fysiska arkiv till att bli digitalt.

Utöver att hantera information som inkommer eller uppstår inom SKR ska teamet verka för att den hanteras på ett juridiskt korrekt sätt samt registreras och diarieförs i vårt ärendehanteringssystem, Public 360. Det ställer stora krav på rollen att bedöma och hantera information med utgångspunkt i lagstiftning och andra regelverk som SKR lyder under.

Din profil

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, strukturerad och har helhetssyn. Du har relevant utbildning inom informations- och dokumenthantering och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. För att lyckas i rollen bör du ha några års arbetslivserfarenhet som registrator eller arkivarie samt ha ett intresse för digitala arbetssätt och moderna tekniska lösningar. Vi förutsätter att du har kunskap och erfarenhet från arbete med såväl fysiskt som digitalt arkiv samt erfarenhet från arbete med ärende- och informationshantering.

Som person ser vi dig som noggrann med en förmåga att självständigt driva och slutföra dina arbetsuppgifter enligt mål och tidsplan. Du är prestigelös, har god samarbetsförmåga och trivs med att ge ett kvalificerat administrativt stöd. Du behöver ha en nyfikenhet och erfarenhet av digitala arbetssätt. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och har arbetat i något ärendehanteringssystem, gärna Public 360. Har du dessutom erfarenhet av e-arkiv ser vi det som meriterande.

Du har lätt för att anpassa dig till nya och förändrade arbetssituationer och känner dig trygg med din förmåga att planera, prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. God samarbetsförmåga och vilja att arbeta i team är en självklarhet för dig. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftigt. Har du dessutom erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C141223
Publicerad
2023-05-16
Ansök senast
2023-06-06
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

  • Lotta Mannerstråle
    Sektionschef
    08-452 72 98
  • Bodil Båvner
    Vision
    08-452 77 68