Praktikant till SKR:s kontor i Bryssel

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Under perioden 4 september 2023 till 2 februari 2024 tar SKR:s Brysselkontor emot en praktikant. Vi söker dig som har en avslutad eller snart avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning. Praktiken är avlönad.

Du har bland annat i uppgift att söka och vidarebefordra information inom de politikområden som är aktuella för förbundets medlemmar. Du medverkar i att upprätta besöks- och seminarieprogram för medlemsgrupper som kommer till Bryssel, till exempel genom att ta kontakt med EU-institutioner, systerorganisationer, och bokning av möteslokaler.

Efter viss inskolning förväntas du också själv ta emot besöksgrupper och informera dem om Brysselkontorets verksamhet. En annan viktig uppgift är att bevaka möten och konferenser och rapportera hem från dessa. Du förväntas vara behjälplig i diverse enklare praktiska vardagsuppgifter på kontoret. Du kommer också att bistå med samordningen av underlag till den svenska delegationen i Regionkommittén.

Internationella sektionen ger stöd till förbundets internationellt aktiva politiker. Sektionen ansvarar också för samordning av förbundets EU-arbete samt intressebevakning i övergripande internationella frågor. Vi ger service till internationellt aktiva politiker och tjänstemän inom kommuner och regioner i form av informationsmaterial, seminarier och workshops.

Din profil

Vi söker dig som har en avslutad eller snart avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning, helst med EU-inriktning. Om du även har ett särskilt intresse för kommuner och regioner är detta positivt.

Mycket goda kunskaper i engelska är en förutsättning och goda kunskaper i franska är meriterande. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.

SKR eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Varmt välkommen med din ansökan till detta spännande praktikantuppdrag!

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C130215
Publicerad
2023-03-15
Ansök senast
2023-03-31
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-02-02
Tillträde
2023-09-04

Kontaktpersoner