Publicerad 29 september 2022

Ta del av smarta lösningar under Innovationsveckan

3–7 oktober kan du ta del av smarta lösningar för en mer innovativ offentlig sektor. Tillsammans sätter vi ljuset på och sprider innovation i en rad olika kostnadsfria aktiviteter.

En innovativ och samverkande offentlig sektor är avgörande för att ta sig an välfärdens utmaningar. För fjärde året i rad genomförs därför Innovationsveckan av SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG.

Veckan bjuder på ett hundratal olika digitala och fysiska seminarier och aktiviteter runt om i hela landet. Fokus är att dela och sprida nya arbetssätt, exempel och smarta lösningar för en mer innovativ offentlig sektor som kan ta sig an morgondagens utmaningar.

Program 3–7 oktober, Innovationsveckan

SKR anordnar flera aktiviteter under veckan

SKR har under veckan flera olika seminarier och aktiviteter:

Måndag 3 oktober, klockan 9–10: Så skapar vi en rörelse tillsammans

Redan första dagen av Innovationsveckan har initiativtagarna ett öppningsseminarium om två storskaliga pågående förflyttningar: viable cities och omställning till nära vård.

Nu startar Innovationsveckan – så skapar vi en rörelse tillsammans, Innovationsveckan

Måndag 3 oktober, klockan 14–14.45: Mera försök!

Samma dag, klockan 14 kommer frågan om försöksverksamhet i kommuner att diskuteras tillsammans med bland annat den särskilda utredaren Anders Teljebäck.

Mera försök! Innovationsveckan

Fredag 7 oktober, klockan 9–10, Leda för innovation

På avslutningsdagen, 7 oktober, har SKR seminariet Leda för innovation, där några väsentliga beståndsdelar är praktiskt erfarenhet och forskning om nytänkande och innovation. SKR:s nye vd Palle Lundberg kommer att delta tillsammans med innovationsforskaren Leif Denti.

Leda för innovation, Innovationsveckan

Tema hållbarhet och innovation i SKR:s Demokratipodd

Under veckan kommer SKR också att släppa ett avsnitt om dagen under måndag till torsdag av podden Demokratiresan. Avsnitten handlar om hållbarhet som standard och hur man kan skala upp och standardisera hållbara innovativa lösningar vid stadsutveckling.

Demokratiresan

Informationsansvarig

  • Jessica Röök
    Handläggare
  • Tove Löfgren
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.