Exempel välfärdsteknik

Ge de som vill lämna anbud god information om kommunen så att de förstår ert sammanhang. Nedan exempel välfärdsteknik.

Beskriv förutsättningar och uppdrag

Beskriv vilka verksamhetsområden som är aktuella och eventuella framtida utvidgning. Var så tydlig som möjligt.

Exempel

Kommun X med X antal invånare ska upphandla trygghetsskapande teknik för att utan dröjsmål uppmärksamma om en boende behöver stöd och hjälp och samtidigt stärka individens självständighet, integritet och trygghet.

Upphandlande förvaltning är XXX som ansvarar för kommunens socialtjänst. Upphandlingen kan också komma att användas inom följande förvaltningar för att tillgodose tillsyn inom deras respektive verksamheter.

Beskriva nuläge och önskat läge

Gör en kort beskrivning hur kommunen löser behovet idag, vare sig det görs med stöd av teknik eller inte. Ta med antal kund som får del av tjänsten, förutsättningar för att få del av den och hur tjänsten organiseras. Hur många personal som arbetar i organisationen och hur många av dem som arbetar i aktuell/a verksamhet/er.

Gör en beskrivning av önskat läge när upphandlad vara och/eller tjänst är implementerad. Det ger anbudsgivaren en tydligare bild av vilken vara och/eller tjänst som efterfrågas.

Råd

Ta med i beskrivningen att det finns mandat att förändra tjänsten, som politiska beslut om att implementera och förändra arbetssätt.

Exempel tillsyn

Hur behovet tillgodoses idag

Vid mätning under februari 2019 fanns det xx antal kund som beviljats biståndsbeslut på tillsyn nattetid. Tillsyn nattetid innebär idag att personal besöker kundens bostad efter överenskomna tidpunkter. Idag är det xx personal som arbetar inom socialtjänsten och av dem är det ungefär xx antal inom xx verksamheter som utför tjänsten.

Hur behovet ska tillgodoses efter upphandling

November 2018 beslutade ansvarig nämnd att kunder som får nytt eller ändrat beviljat biståndsbeslut för tillsyn nattetid ska erbjudas tillsyn med stöd av teknik via upphandlad välfärdstjänst. Kund ska få möjlighet till tillsyn när behov uppstår för att möjliggöra ostörd nattsömn men också tillsyn så ofta som varje individ har behov av. Utöver den målgrupp som tidigare har haft tillsyn har även beslut tagits om att målgruppen “nn” ska kunna erbjudas tillsyn.

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.