Publicerad 31 oktober 2022

Skellefteå vill samskapa, lära och sprida med teknikens möjligheter 

Den digitala resan för att utveckla välfärdstekniken inom äldreomsorgen pågår i Skellefteå. Fast egentligen handlar det om en förbättringsresa där självständighet för våra äldre inom äldreomsorgen är en självklarhet. Och där de individer vi är till för kan leva livet på bästa möjliga sätt - hela livet.

Ejja Häman Aktell, Vård- och omsorgschef berättar om kommunens arbete. Filmen har producerats av Skellefteå kommun. Längd 1.40 minuter.

Skellefteå vill samskapa, lära och sprida med teknikens möjlighet

‑ Vi skapar god vård, omsorg och stöd utifrån individens perspektiv. Det är när Anna säger att hon sover gott på natten med trygghetskamera som jag blir glad, säger Ejja Häman Aktell, Vård- och omsorgschef på Skellefteå Kommun.

Trots att välfärdsteknik idag är ett naturligt inslag i vardagen för Skellefteborna och deras drömmar, och hos tusentals medarbetare, är kommunen inte färdiga.

‑ Det blir vi aldrig och det är som det ska, säger Ejja Häman Aktell.

Under de kommande tre åren kan du ta del av de erfarenheter Skellefteå har från att samskapa, lära och sprida med teknikens möjligheter. Förhoppningen är att du blir inspirerad, och många med dig.

Välkommen att följa med Skellefteå på deras resa!

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Eva Sahlén
    Konsult

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.