Publicerad: 20 december 2018

Nyhet

Öppen förskola drog fullt hus på Waterfront

Den 6 december 2018 samlades 300 deltagare från drygt 80 kommuner på den största konferensen hittills om Öppen förskola.

Personer på konferensscen

Temat var Öppen förskola som en arena för språk och integration och deltog gjorde förskollärare, verksamhetschefer, lokalpolitiker och flera andra professioner.

Öppen förskola med språkstöd och andra integrationsinsatser ger stöd och motivation att etablera sig i Sverige till grupper som annars är svåra att nå. Det finns många goda exempel från landet.

– Jag är imponerad över det fantastiska arbete som utförs i öppna förskolor i hela landet. Det arbete ni utför gör skillnad, sa Per-Arne Andersson, avdelningschef på Sveriges Kommuner och Landsting(SKL) i sitt välkomstanförande.

Fullspäckat program

Programmet innehöll lokala exempel från Malmö, Helsingborg, Jönköping, Uppsala, Kramfors, Borlänge och Ödeshög. Deltagarna fick också höra om utomeuropeiskt födda kvinnors ställning på svensk arbetsmarknad, en fallstudie av fem kommuners arbete med öppen förskola, forskning om förskolans betydelse för barns språkutveckling och Länsstyrelsen statsbidrag § 37a.

Komikern Zinat Pirzadeh avslutade med en personlig betraktelse över att vara nyanländ mamma i Sverige.

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Emil Larsson
    Projektkoordinator

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!