Publicerad: 26 september 2019

Nyhet

Ger unga nyanlända en chans att komma vidare

Projektet IMprove siktar på att fler unga nyanlända tjejer och killar som kommit in sent i svenska skolsystemet fullföljer sina studier och kommer ut i arbetslivet.

illustration av en ung tjej och kille

SKL:s projekt IMprove hade sin projektstart med inledande kick-off den 16-17 september med lokala och regionala projektledare på plats. Projektet siktar på att fler unga nyanlända tjejer och killar som kommit in sent i svenska skolsystemet fullföljer sina studier och kommer ut i arbetslivet.

Närmare 60 deltagare tog del av spännande föreläsningar med workshop för att tillsammans säkerställa skarpa projektplaner för målet runt om i landet. Erik Nilsson, statssekreterare vid Utbildningsdepartementet som följer projektet med stor entusiasm, inledde kick-offen med samtal om Introduktionsprogrammen ur ett samhällsperspektiv.

Deltagarna fick också lyssna till lärdomar från SKL:s projekt Yrk in då John Nelander, Göteborgsregionen och Peter Kristensson från Lerums gymnasium var på plats och svarade på frågor.

Nu inleds arbetet som ska ta fram en gemensam modell med effektiva metoder som huvudmän och skolor kan använda för att nå bättre resultat.

IMprove

Informationsansvarig

  • Carolin Sundberg
    Utredare
  • Tenneh Björkander
    Projektkoordinator

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!