Publicerad: 23 september 2020

Nyhet

Spännande tillsynskonferenser under hösten

Missa inte höstens digitala konferenser och seminarier som SKR anordnar på temat tillsyn och kontroll. Första tillfället – om taxearbetet – är redan på tisdag nästa vecka. Varmt välkomna!

Inför taxeåret 2021, 29 september 2020

Varmt välkommen till det digitala seminariet "Inför taxeåret 2021 – grundläggande frågeställningar för kommunala miljönämnder". Vi går igenom några av de vanligaste frågorna kring SKR:s taxeunderlag, legala utgångspunkter för beslut om taxa och avgifter samt presenterar det uppdaterade prisindexet för kommunal verksamhet (PKV).

Program och anmälan, Inför taxeåret 2021

Tillsynsdagen, 13 oktober 2020

Årets webbsända tillsynsdag, som går av stapeln den 13 oktober, är ett unikt digitalt möte där Sveriges miljökontor ges chansen att diskutera framtidens tillsyn och kontroll med Jytte Guteland, Europaparlamentariker, Gunvor G Ericsson, statssekreterare hos miljö- och klimatminister Isabella Lövin samt representanter från tillsynsvägledande myndigheter och kommuner. Ta del av spännande diskussioner om hur coronapandemin har påverkat miljö- och klimatpolitiken i stort såväl som för vårt arbete med tillsyn och kontroll i kommunerna. Vi diskuterar också hur våra arbetssätt har förändras och om det finns lärdomar att dra inför framtiden.

Program och anmälan, Tillsynsdagen

Avtalssamverkan – ett enkelt sätt att samarbeta, 12 november 2020

Avtalssamverkan gör det lättare för kommuner att säkra kvaliteten i sitt myndighetsarbete. Hör Britt Carlsson, livsmedelschef i Karlstad, berätta om hur man tecknat avtal med sju grannkommuner om att utföra livsmedelskontroll åt dem. SKR:s förbundsjurist Helena Linde bidrar med såväl goda exempel som vilka fallgropar man ska undvika vid avtalssamverkan.

Anmälan, Avtalssamverkan – ett enkelt sätt att samarbeta

Informationsansvarig

  • Maja Högvik
    Handläggare
  • Michael Öhlund
    Handläggare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!