Publicerad: 10 augusti 2017

Taxakonferens den 5 september – boka senast 15 augusti!

SKL bjuder in till konferensen ”Konsten att planera och finansiera tillsyn” den 5 september. Dagen riktar sig till miljöchefer eller motsvarande. Konferensen webbsänds.

Behovsutredningen är ett viktigt verktyg för att skapa tillräckliga resurser för kommunens tillsyn.

Klicka på bilden för en större version.

Konferensen kommer att diskutera vad som ingår i en behovsutredning, vilka principer som påverkar hur man beräknar resursbehovet och hur man kan använda behovsutredningen för att finansiera tillsynen.

Det är tillsynsbehovet som ska styra taxan. Behovsutredningen, om den används på rätt sätt, är ett viktigt verktyg för att skapa tillräckliga resurser för kommunens tillsyn. Det finns inte ett färdigt koncept på hur man ska göra en behovsutredning. De ser därför olika ut i varje kommun.

SKL har utvecklat hur behovsutredningar kan användas och detta kommer vi att ta upp. Vi kommer även redovisa senaste nytt om kostnadstäckning och diskutera detta.

SKL har tagit fram följande principer som styr en behovsutredning. Hur använder er kommun behovsutredningen? Vilka principer styr i din kommun? Är du intresserad av att utveckla frågorna för din kommun får du här möjligheten att fördjupa dig.

Missa inte tillfället, boka dig senast tisdag 15 augusti!

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!