Publicerad 25 februari 2021

Aktuella kurstillfällen

RKA erbjuder dig enskilda kurstillfällen på aktuella teman.

 • Nyckeltal för produktivitet och effektivitet - Regioner
  Välkommen till en kostnadsfri webbsändning den 19 april, som riktar sig till regioner, om nyckeltalen för produktivitet och effektivitet i Kolada. Vid detta seminarium fokuserar vi på användandet av visningen och nyckeltalen. Hur kan regionen ha nytta av visningen, och hur kan den ge stöd i regionens verksamhetsutveckling?
 • Nyckeltal för produktivitet och effektivitet - Kommuner
  Välkommen till en kostnadsfri webbsändning den 19 april, som riktar sig till kommuner, om nyckeltalen för produktivitet och effektivitet i Kolada. RKA går igenom visningen för effektivitet i Koladas Jämförare samt fokuserar på användandet av nyckeltalen, det vill säga hur ni som kommun har nytta av visningen.
 • Utbildning i Kolada med fokus på näringsliv
  Under utbildningen den 5 maj presenteras innehåll avseende näringslivsrelaterade nyckeltal och övergripande funktioner i Koladas två verktyg: Jämföraren och Fri sökning. Till stor del består utbildningen av presentationer men ett par moment innebär eget arbete.
 • Grundkurs Koladas Jämförare
  Utbildningen för dig som aldrig använt Kolada eller som kanske går in i databasen ytterst sällan. Under en timme går vi igenom de grundläggande funktionerna i Koladas Jämförare och det finns utrymme att ställa frågor. En kostnadsfri utbildning men anmälan krävs.
 • Grundkurs Fri sökning i Kolada - för kommuner
  Välkommen till en utbildning den 4 maj som fokuserar på grunderna i Koladas fria sökning för kommuner. Fri sökning är den del av Kolada där du själv styr dina val, medan i Jämföraren presenteras färdiga urval av nyckeltal i tabeller och diagram.
 • Analysera skolresultaten med Kolada
  En utbildning under tre halvdagar med start den 22 april som RKA och Sveriges Kommuner och Regioner arrangerar för dig som vill arbeta med analyser och jämförelser av resultat med hjälp av nyckeltal i Kolada.
 • Fortsättningskurs i Fri sökning i Kolada
  Under utbildningen den 23 september får du träna på att bygga egna tabeller och visualiseringar i verktyget Fri sökning i Kolada. Vi varvar genomgångar med eget arbete.
 • Grundkurs Fri sökning i Kolada - för regioner
  Välkommen till en utbildning den 9 juni som fokuserar på grunderna i Koladas fria sökning för regioner. Fri sökning är den del av Kolada där du själv styr dina val, medan i Jämföraren presenteras färdiga urval av nyckeltal i tabeller och diagram.
Kontakta RKA