Publicerad 30 oktober 2020

Överkänslighet

Överkänslighet kan betyda mer än allergi mot ett protein. Vissa livsmedel, bland annat citrusfrukter och vissa frukter och bär, kan ge en försämring hos en del små barn med eksem eller orsaka klåda och rodnad runt munnen. Reaktionen är inte en allergi.

Celiaki (glutenintolerans) är en allvarlig överkänslighet som innebär att tarmen skadas av gluten som finns i vete, råg och korn. Laktosintolerans är en överkänslighet som ger symtom som gaser och diarré. Laktosintolerans ska inte förväxlas med den allvarligare sjukdom mjölkproteinallergi. Mjölkproteinallergiker måste utesluta all sorts mjölkprodukter inklusive ost, smör och laktosfria produkter. Laktosintoleranta bör begränsa sitt intag av mjölkprodukter men kan äta hårdost och laktosfria och laktosreducerade mjölkprodukter.

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.