Publicerad: 25 september 2017

Nyhet

Älmhult är årets tillväxtkommun

Älmhult har utsetts till Årets tillväxtkommun av Arena för Tillväxt och konsultföretaget Sweco, som nu delar ut utmärkelsen för tjugonde året i rad.

Älmhults kommun arbetar nära med näringslivet för att nå tillväxt och hållbar samhällsutveckling. Arbetet innefattar bland annat satsningar på byggande, centrumutveckling och på kommunens platsvarumärke. Till följd har Älmhult stärkts som en attraktiv kommun att bo i utanför de större tillväxtregionerna, och det är mot denna bakgrund Älmhult nu tilldelas utmärkelsen Årets tillväxtkommun.

– Älmhult utmärker sig med sitt målmedvetna tillväxtarbete, sin öppenhet och kreativitet. Älmhult tar också en aktiv roll i det regionala utvecklingsarbetet och är ett gott exempel på en kommun som genom en tydlig riktning och strategi skapat såväl stark tillväxt som hållbar samhällsutveckling, säger Katrien Vanhaverbeke, chef för Arena för Tillväxt, och sektionschef på SKL.

Syftet med utmärkelsen Årets tillväxtkommun är att synliggöra kommuner som aktivt skapar förutsättningar för tillväxt med fokus på politiskt ledarskap, samarbetsförmåga, kommunalt utvecklingsarbete och nytänkande. Arena för tillväxt är ett samarbetsprojekt mellan ICA, Swedbank och SKL där parterna arbetar för att främja lokalt och regionalt tillväxtarbete genom kunskapsförmedling och processtöd.

Pressmeddelande från Arena för tillväxt

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!