Publicerad: 29 juni 2017

Nyhet

Samarbete för integration

SKL, Reach for Change och Förnyelselabbet inleder samarbete för en smidigare integration av ensamkommande barn och ungdomar.

För att lösa dagens och framtidens samhällsutmaningar behöver fler samhällsaktörer arbeta tillsammans på nya innovativa sätt. Samarbetet mellan SKL, Förnyelselabbet och Reach for Change innebär att kompetenser och resurser från olika samhällssektorer ges möjlighet att tillsammans utveckla och testa nya bättre lösningar som underlättar livet och vardagen för unga ensamkommande individer. Arbetet ska genomsyras av ensamkommandes delaktighet.

Om Förnyelselabbet

Förnyelselabbet

Förnyelselabbet är en plattform för tjänsteutveckling som sammanför aktörer från olika sektorer som arbetar med samma mål. Förnyelselabbet består av ett 50-tal ensamkommande ungdomar samt ett 40-tal aktörer som representerar kommuner, myndigheter, näringsliv och ideella organisationer. Labbet är ett initiativ från SKL i samarbete med Stiftelsen Svensk Industridesign.

Om Reach for Change

Reach for change

Stiftelsen Reach for Change driver mellan år 2017 och 2019 projektet Co-creation forum som syftar till att öka den sektorsövergripande samverkan, i synnerhet mellan kommuner och sociala entreprenörer, för att utveckla innovativa lösningar på sociala utmaningar kopplade till ensamkommande barn och unga.

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!