Publicerad: 29 september 2020

Nyhet

Innovationsveckan sprider nya lösningar för välfärden

Nästa vecka är det dags för Innovationsveckan, med mer än 140 seminarier, föreläsningar, workshops och andra aktiviteter av olika aktörer som alla arbetar för ett mer innovativt offentligt Sverige.

Innovationsveckan 2020

Den 5–9 oktober arrangerar SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG Innovationsveckan. Innovationsveckan erbjuder en plattform där kommuner, regioner och andra verksamheter inom offentlig sektor kan dela idéer och arbetssätt för ett mer innovativt offentligt Sverige. Upplägget liknar Almedalsveckan, men aktiviteterna kan arrangeras var som helst i landet, antingen genom fysiska möten eller digitalt. I år fokuserar Innovationsveckan framför allt på det digitala utbytet.

Ska gynna offentlig sektor

Den gemensamma nämnaren för Innovationsveckans aktiviteter är att man vill visa upp och sprida eller involvera andra i något som gynnar offentlig sektor och vår välfärd. Teman som är populära i år är bland annat AI i det offentliga, kompetensförsörjning, hållbarhet, digitalisering och lärdomar från pandemin. Vissa arrangörer kräver föranmälan till sina aktiviteter, vilket då anges i programpunkten.

På tisdag den 6 oktober direktsänds ett webbinarium där ledarna för SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG samtalar om innovation och förnyelse och hur vi kan jobba smartare i en annorlunda tid.

− Välfärden kommer alltid ställas inför nya utmaningar och behöver ständigt leta nya lösningar för att möta medborgarnas behov. Genom att lära av varandra kan vi förenkla, förnya och förbättra framtidens välfärd, säger SKR:s vd Staffan Isling.

Lätt att sprida-priset hyllar återanvändning

Under veckan delas också Lätt att sprida-priset ut, som lyfter fram och sprider smarta lösningar i offentlig sektor som är särskilt lätta för andra verksamheter att ta till sig och återanvända. Årets bidrag presenteras på Innovationsveckan.nu den 5 oktober och du kommer då få möjlighet att rösta på din favorit.

Informationsansvarig

  • Emelie Risberg Hellström
    Projektkoordinator

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!