Publicerad: 16 oktober 2018

Nyhet

Innovationsguiden vinner internationellt pris

Innovationsguiden från SKL har tagit hem det internationella priset The Service Design Award. Tävlingen utser varje år det mest innovativa projektet inom tjänstedesign.

– Det är verkligen glädjande att få priset. Intresset för Innovationsguiden har varit stort hos våra medlemmar. Drygt 800 personer från nära 100 kommuner, landsting och regioner har deltagit i något av Innovationsguidens utvecklingsprogram, säger Katrien Vanhaverbeke, sektionschef på SKL.

Innovationsguiden.se

Med utgångspunkt i användarens behov

Innovationsguiden är ett metodstöd från SKL som bygger på tjänstedesign, där man utgår från användarens behov och tillsammans med användare och utförare utvecklar innovativa lösningar.

The Service Design Network (SDN) är en global sammanslutning med företag, organisationer och högskolor som jobbar med tjänstedesign. Innovationsguiden vann pris i kategorin ”Best cultural change in the public sector” i konkurrens från ett 80-tal olika bidrag från olika länder.

Priset delades ut i Dublin under SDN:s årliga internationella konferens i tjänstedesign.

"Ett framgångsrikt verktyg"

– Priset är naturligtvis ett erkännande att Innovationsguiden är ett framgångsrikt verktyg, även sett ur ett internationellt perspektiv. Men framgången beror, i grund och botten, på att så många velat och vågat använda sig av verktyget, säger Sara Tunheden, projektledare och en av pristagarna på plats i Dublin.

Den som själv vill bedriva ett utvecklingsarbete kan fritt använda det stödmaterial som finns på Innovationsguidens webbplats. Det finns en tydlig steg-för-stegprocess som lätt går att använda med hjälp av metodmallar och filmer. Det finns även möjlighet att delta i längre utvecklingsprogram samt i kortare utbildningar eller kurser i tjänstedesign.

Informationsansvarig

  • Katrien Vanhaverbeke
    Sektionschef

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!