Publicerad: 6 augusti 2019

Krönika: Det är jag som är Lotta!

Lotta Nordström, sektionschef för informationshantering och digital arbetsmiljö (iDA), på avdelningen för digitalisering. Det är så jag brukar presentera mig i formella sammanhang. Jag har förmånen att jobba med Sveriges viktigaste och roligaste frågor och ser fram emot att bidra till en smartare välfärd.

Min sektion är en del av avdelningen för digitalisering och arbetar med allt från intern it och digitaliseringsstöd inom SKL-koncernen till nationella frågor som informationssäkerhet,  dataskydd, infrastruktur och arkitektur.  Just nu kör vi djupdykning i Handlingsplanen – förutsättningar för digital utveckling.

Lotta Nordström, sektionschef för Informationshantering och digital arbetsmiljö (iDA), på Avdelningen för Digitalisering

Vi kommer inom kort med en ny reviderad version. Handlingsplanen har stort fokus på aktiviteter som ska vara till hjälp för att skapa rätt grundläggande förutsättningar för ökad takt i digitaliseringen. En av de allra viktigaste frågorna just nu är en nationell, inkluderande ID-handling som täcker de behov som våra medlemmar har.

Något som är särskilt spännande med den nya versionen av handlingsplanen är att vi gör hela arbetet tillsammans med SKL Kommentus och Inera AB. Vi vill använda upphandlingsverktyget mer strategiskt och dra nytta av Ineras breda erfarenhet inom arkitektur och infrastruktur. Vi arbetar tillsammans med Inera med Säker Digital Kommunikation och med Kommentus kring upphandling av ramavtal för eID.

Men vem är då Lotta? Jag kommer närmast ifrån Nacka kommun där jag bland annat arbetat som digitaliseringschef och IT-strateg. Innan dess arbetade jag med IT-frågor på Rädda Barnen. Min familj består av tre vuxna barn, en spansk sambo och en adopterad rumänsk gatuhund. Jag älskar allt som har med vatten att göra. Skärgården, båten och öppet-vattensimning är det jag lägger min lediga tid på.

Jag ser fram emot att delta i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för att vi ska klara välfärdsmålen. Det kommer även bli väldigt roligt att samverka med alla gamla kollegor ute hos våra medlemmar. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för en smartare välfärd!

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!