Publicerad: 14 november 2019

Krönika: Arena för utveckling i en digital tid – nu är vi igång

Nu är arbetet med att samskapa den strategiska kommunala arenan igång. Närmare 70 kommuner samlades i måndags i Stockholm och bidrog med klokskap, perspektiv och energi.

Det är mycket lovande vad många kan göra tillsammans när vi ska se till att bli bäst på att dra nytta av innovationer, digital utveckling och ny teknik. Tillsammans är det möjligt! Jag ser mycket fram emot nästa vecka när arenan drar vidare till Malmö och därefter till Sundsvall för att träffa er – nu är vi igång!

I filmen kan du ta del av några röster i vimlet på preminärträffen.

Lidingö stad är årets digitaliseringskommun

I tisdags var ett högtidligt tillfälle för våra medlemmar. Då korades vinnaren av utmärkelsen Sveriges Digitaliserings Kommun 2019, på Kvalitetsmässan. Stort och välförtjänt grattis till Lidingö stad som tilldelas utmärkelsen för att i ord och handling ha visat att det går att balansera effektivitet och innovation. Lidingö stad höjer servicen och kvaliteten samtidigt som de sparar på energin, klimatet och skattemedlen.

Du kan läsa mer om Lidingö stad och alla de övriga kloka och kreativa bidragen som tävlade i foldern Kommunernas utveckling i en digital tid.

Kommunernas utveckling i en digital tid (PDF, öppnas i nytt fönster)

Informationsansvarig

  • Jenny Birkestad
    Avdelningschef

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!