Publicerad: 24 oktober 2019

SKL:s toppledarprogram i gång – fokus på verksamhetsutveckling via digitalisering

Nu har SKL:s toppledarprogram med fokus på verksamhetsutveckling via digitalisering dragit igång. Det första programmet omfattar bland annat att leda i komplexitet, innovation, förändringsledning och utveckling i en digital tid, med utgångspunkt i strategin ”Utveckling i en digital tid”.

2018 kom SKL och regeringen överens om en kompetenssatsning för att främja digital utveckling, vilket passar väl in i SKL:s pågående arbete för att säkra digital utvecklingen i välfärden. Kommuner och regioner har omfattande utmaningar kopplat till välfärdens långsiktiga finansiering, kompetensförsörjning och ökade krav på offentlig service. I de utmaningarna är både verksamhetsutveckling och digitalisering viktiga verktyg.

SKL har ett stort antal ledarprogram och kompetenssatsningar för förtroendevalda och ledande tjänstepersoner i kommuner och regioner. Programmen ses kontinuerligt över för att svara upp mot de behov som finns.

Nu har SKL:s toppledarprogram med fokus på verksamhetsutveckling via digitalisering just dragit igång. Det första programmet omfattar bland annat att leda i komplexitet, innovation, förändringsledning och utveckling i en digital tid, med utgångspunkt i den vägledande strategin ”Utveckling i en digital tid”.

Andra frågor är digitala trender, förmågor som krävs för accelererad digitalisering, nyttorealisering och vikten av balansering mellan effektivitet och innovation.

Toppledarprogrammet genomförs av MiL Institute på uppdrag och i nära samarbete med SKL.

Toppledarprogrammet

Informationsansvarig

  • Jenny Birkestad
    Avdelningschef

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKR!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKR:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!