Publicerad: 27 november 2018

Nyhet

SKL-familjen ny partner i Hack for Sweden

SKL-familjen, SKL, SKL Kommentus och Inera AB går in som partner i Hack for Sweden, ett samarbete mellan en rad myndigheter som syftar till att öka innovation genom användande av öppen data.

Hack for Sweden är en plattform för invånardriven innovation där mer än 30 myndigheter och företag samarbetar för att skapa goda förutsättningar för innovation kopplad till öppen data. SKL har sedan tidigare samarbetat med Hack for Sweden vid enskilda tillfällen, men går nu tillsammans med resten av SKL-familjen in som samarbetspartner.

Jenny Birkestad, chef för Avdelningen för digitalisering ligger bakom initiativet att göra SKL-familjen till fullvärdig partner:

– Digitalisering och innovation är vägen till framtidens välfärd, och att underlätta för alla dem som med öppna data kan bidra till detta är ett självklart steg att ta.

Hack for Sweden arrangerar årliga hackatons där företag, akademi och organisationer samlas för att gemensamt arbeta fram nya lösningar byggda på öppen data. Nästa Hack for Sweden-hackaton hålls 4-6 april 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Läs vidare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!