Publicerad: 23 oktober 2018

Nyhet

Louise Callenberg ny sektionschef på avdelningen för digitalisering

Louise Callenberg blir i början av 2019 ny chef för sektionen för digital förnyelse och samverkan på avdelningen för digitalisering.

BIid på Louise Callenberg

Foto: Stockholms stad

Louise arbetar i dag som enhetschef vid avdelningen för digital utveckling i Stockholms stad. Hon har haft olika roller och chefsbefattningar inom Stockholms stad, bland annat som it-strateg och tillförordnad enhetschef för styrning och strategi. Louise har även varit borgarrådssekreterare vid skolroteln.

- Med Louise erfarenhet och kunskap stärker vi och kompletterar avdelningen för digitalisering och SKL:s ledningsteam på ett mycket bra sätt. Louise är erkänt skicklig på att navigera i politiskt styrda organisationer och bidrar med värdefulla erfarenheter från att vässa välfärden med digitalisering. Kombinationen komplexitet, politik, etik och digitalisering passar som hand i handske, säger Jenny Birkestad, chef för Avdelningen för digitalisering.

Louise har gått flera innovations- och ledarskapsprogram och från och med i höst deltar hon i ledarprogrammet Women for leaders.

- Digitalisering handlar i grunden om människor och organisationer som förändrar sina beteenden tillsammans med teknik. Det kräver samarbeten, smart samverkan och innovationsprocesser. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och stötta våra kommuner och landsting i deras förändringsarbeten, säger Louise Callenberg.

Louise tillträder tjänsten som sektionschef på SKL i början av 2019.

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!