Publicerad: 8 juni 2017

Nyhet

Internationellt pris till nyttig digital tjänst

Den digitala tjänsten för ekonomiskt bistånd, SSBTEK, har nu också vunnit ett internationellt pris. Enligt motiveringen är tjänsten innovativ, skalbar och visar ett nytt sätt att samarbeta.

Priset heter ”LOLA International Excellence in Municipal systems IT Award”. LOLA är en internationell samverkansorganisation inom offentlig sektor. Priset delas ut varje år och uppmärksammar innovativa initiativ som skapar effektivitet, nytta och bättre service genom digitalisering. Priset premierar nya initiativ som visar på ett strategiskt plan hur digitalisering kan effektivisera arbetet inom offentlig sektor och förbättra servicen till medborgarna. Årets pris delades ut den 5 juni vid MISA Annual Conference and Trade Show i Windsor.

Tjänsten SSBTEK stödjer och förenklar handläggningen av ärenden inom ekonomiskt bistånd. Den har funnits sedan 2014 och används av drygt 250 kommuner. Panelen som utsåg SSBTEK som vinnare hänvisade till att projektet visar på ett nytt sätt att samarbeta, är innovativt och skalbart. Ett initiativ som fler länder borde inspireras av och ta efter.

Leif Klingensjö

SSBTEK är ett samarbete mellan SKL, kommuner och myndigheter. Förra våren utsågs SSBTEK till Årets digitaliseringsprojekt i Sverige.

- Det känns fantastiskt roligt att också få internationell uppmärksamhet för den här värdeskapande tjänsten, och att ögonen riktas mot Sverige och hur vi jobbar med digitalisering för en smartare välfärd, säger Leif Klingensjö, sektionschef för utbildning och arbetsmarknad.

Linked Organization Lokal Authorities (LOLA)

LOLA – Linked Organization Lokal Authorities – är en internationell samverkansorganisation för organisationer för IT-ansvariga i lokala myndigheter.

LOLA:s webbplats

KommITs

Den svenska organisationen är KommITs, en fristående intresseförening för IT-ansvariga i Sveriges kommuner. KommITs jobbar med kompetensutveckling och samverkan mellan kommuner inom teknik och digitalisering.

KommITs webbplats

Läs vidare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!