Publicerad: 12 februari 2016

Nyhet

Guldtrappan: åtta kandidater utsedda

Åtta kandidater till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan har nu valts ut. Alla är framgångsrika i att dra nytta av digitaliseringen i skolans utveckling, till nytta för både lärare och elever.

Bakom utmärkelsen Guldtrappan står bland andra SKL, Skolverket, Vinnova och stiftelsen DIU, datorn i utbildningen. Utmärkelsen delades ut första gången 2015 för att uppmärksamma kommuner som arbetar långsiktigt och strategiskt för kunskapsutveckling, samarbete och personlig utveckling med hjälp av digitalisering.

De åtta kandidater som nu valts ut är Kalmarsunds gymnasieförbund, Linköpings kommun, Sandvikens kommun, Simrishamns kommun, Sollentuna kommun, Stockholms stad, Sundsvalls kommun och Västerås stad.

- Vi behöver modiga, starka och kunniga skolhuvudmän för att utveckla svensk skola, säger Per-Arne Andersson, chef för avdelningen för utbildning och arbetsmarknad på SKL.Vilka huvudmän som tilldelas Guldtrappan kommer att tillkännages i juni, och utmärkelsen delas ut vid konferensen Framtidens lärande 11-12 oktober.

Fakta

  • 2015 gick utmärkelsen till Sundsvalls kommun. Ytterligare fyra andra var nominerade: Falkenberg, Botkyrka, Sandviken och Sollentuna.
  • Utifrån sju fastställda kriterier utser en jury den kandidat som får kvalitetsutmärkelsen.

Läs vidare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!