Publicerad: 22 februari 2018

Nyhet

Årets digitala ledare finns på SKL

Jenny Birkestad, chef för avdelningen digitalisering på SKL har fått priset ”Årets digitala ledare” som delas ut av mötesplatsen Personal & Chef.

Priset delas ut till en ledare med stark egen närvaro och synlighet i interaktionssamhällets verklighet: Internet.

Juryns motivering lyder: ”Med stort fokus på att digitalisering för den offentliga sektorn ska vara lätt och användarvänligt driver Jenny Sverige framåt. Med stort driv, engagemang och med förståelsen om att digitalisering handlar om förnyelse är Jenny en stor förebild och en sann digital ledare.”

– Jag är naturligtvis stolt över att efter 20 år som chef i förnyelsebranschen få ta emot utmärkelsen och att ses som en förebild som ledare. Särskilt som jag vet vilken betydelse just chefer och ledare har i den omställning kommuner, landsting och regioner behöver göra för att klara framtidens utmaningar, säger Jenny Birkestad.

Fakta

Det är fjärde gången priset ”Årets Digitala Ledare” delas ut. En jury bestående av representanter från Personal & Chefs projektledning samt digitala kommunikationsbyrån Salgado har utsett årets vinnare.

Vägledande för utnämningen är att digitalt ledarskap innebär att kunna leda den egna verksamheten och dess behov av digital utveckling för att förbättra säkerheten, nå kunderna, hitta nya produkter och ge medarbetarna bästa möjliga arbetsmöjligheter och förutsättningar att kommunicera och interagera.

Informationsansvarig

  • Jenny Birkestad
    Avdelningschef

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!