13 november 2023 till 14 november 2023 kl. 08.30-16.00

Registerforskning 2023

Välkommen till årets konferens om registerforskning. I år genomförs den tillsammans med the Swedish Register-Based Research Summit och omfattar två dagar.

Program och anmälan

13 november: Registerforskning 2023

Registerforskning 2023 är en chans för dig som arbetar med registerbaserad forskning att ta del av intressanta föreläsningar och panelsamtal. Ett övergripande tema för dagen är hur redo vi är för digitaliseringen. Dagen kommer ha ett spår på svenska och ett på engelska.

14 november: Swedish Register-Based Research Summit

Swedish Register-Based Research Summit är en internationell tvärvetenskaplig forskningskonferens för registerbaserad forskning. Den syftar till att främja kunskapsöverföring och kunskapsutbyte mellan olika discipliner som arbetar med registerdata.

Register är viktiga datakällor för medicinsk och samhällsvetenskaplig forskning, inklusive olika discipliner som folkhälsa, epidemiologi, statistik, demografi, sociologi, ekonomi och klinisk medicin. Denna dag är helt på engelska.

Arrangörer

Vetenskapsrådet tillsammans med Biobank Sverige, Riksarkivet, SCB, Socialstyrelsen samt Sveriges Kommuner och Regioner/Nationella kvalitetsregister.

The Swedish Register-Based Research Summit arrangeras av SWE-REG som är ett samarbete mellan sju forskningsmiljöer och en forskarskola inom registerbaserad forskning, finansierat av Vetenskapsrådet.

Informationsansvarig

  • Ulrika Forsberg
    Kommunikatör

Kontakta oss

Kontakta Nationella Kvalitetsregister

Här kan du kontakta stödfunktionen för Nationella Kvalitetsregister vid SKR.

 
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.