Publicerad: 2 december 2019

Utvecklingsprojekt för automatisering inom ekonomiskt bistånd

SKR bjöd under våren 2019 in kommuner till ett utvecklingsprojektet för automatisering av handläggningsprocessen i ekonomiskt bistånd.

Projektbeskrivning: Kvalificerade processledartjänster för erfarenhetsspridning och införandeprojekt av digital medarbetare för handläggning av ekonomiskt bistånd (PDF, nytt fönster)

Det förväntade resultatet är att deltagande kommuner ska ta det avgörande steget och automatisera handläggningsprocessen. Under det år som projektet pågår erbjuds olika typer av erfarenhetsstöd samt träffar men även erfarenhetsutbyte mellan kommuner som bedriver samma utvecklingsarbete.

Webbsänd konferens: automatisering av ekonomiskt bistånd

Den 7 november 2018 arrangerade SKR en konferens på temat automatisering av ekonomiskt bistånd. Nu finns möjlighet för dig som missade konferensen att köpa sändningen och se den i efterhand, kostnaden är 1 000 kronor. Konferensen innehåller både inslag om juridiska frågor, arbetsprocesser, teknikval och upphandling samt tar också upp vad som är viktigt ur ett brukarperspektiv.

Anmälan för att se konferensen i efterhand

Informationsansvarig

  • Ulrica Runemar
    Utredare
  • Annika Londono
    Handläggare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKR!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKR:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot