Publicerad: 16 oktober 2020

Agenda för integration – mottagande och etablering i en föränderlig tid

Anmälan är nu öppen till SKR:s konferens den 12-13 november Agenda för integration - mottagande och etablering i en föränderlig tid. Programmet är uppdaterat med fler inslag och talare.

Hur påverkar pandemin nyanländas etablering? Vad händer i migrationspolitiken i Sverige och världen? Och hur ska olika aktörer ta ansvar för ett bra mottagande över hela landet framöver? Det är några av frågorna som lyfts på konferensen den 12-13 november.

SKR anordnar konferensen Agenda för integration – mottagande och etablering i en föränderlig tid för att lyfta dagens utmaningar men också möjligheterna och vägarna framåt. Missa inte denna möjlighet att inspireras av erfarenheter och kunskap från kommuner och andra aktörer.

Anmälan är nu öppen och vi har fyllt på programmet med fler inslag och talare. I stället för valbara seminarier har vi valt att sända alla inslag från SKR:s studio.

Program och anmälan

Att lyckas med integrationen är en förutsättning för vår framtida välfärd. Kommunerna har en stark roll i arbetet med nyanländas etablering, tillsammans med andra aktörer i samhället.

Året som har gått har inneburit flera förändringar i integrationsarbetet. Den pågående pandemin har påverkat hela samhället och bland annat bidragit till en tuffare arbetsmarknad och minskat mottagande. Parallellt är Arbetsförmedlingen under omstrukturering, nya EBO-regler har införts och den framtida migrationspolitiken har utretts och diskuterats.

Innehåll

Roy Melchert, sektionschef på SKR, berättar kort om innehållet och välkomnar dig till konferensen.

Informationsansvarig

  • Lotta Dahlerus
    Utredare
  • Sanna Rosén
    Handläggare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!