Publicerad 8 mars 2024

Utbildningar, nätverk och coachning

Utöver metodstödet på den här webbsidan erbjuder Innovationsguiden utbildningar, nätverk och coachning för dig arbetar med användardriven innovation och tjänstedesign.

Grundutbildning i tjänstedesign

Vår lärarledda grundutbildning (2 dagar) vänder sig till dig som är anställd i offentlig sektor och som vill lära dig mer om tjänstedesign och hur det går till när man utvecklar tjänster med utgångspunkt i användarens behov.

Hålls digitalt och fysiskt samt riktat till olika målgrupper, till exempel HR.

Utbilda i tjänstedesign

En utbildning för dig som har erfarenhet av att jobba med tjänstedesign, som nu vill lära ut till andra. Under kursen får du kunskap och verktyg för att börja hålla SKR:s grundutbildning i tjänstedesign i egen regi.

Introduktion till tjänstedesign

En heldigital webbutbildning där du på egen hand lär dig övergripande om tjänstedesign och hur du arbetar med tjänstedesign enligt Innovationsguidens sex steg.

Planera och genomföra tjänstedesignprojekt

För dig som ska planera och genomföra utvecklingsprojekt, långa som korta, där ni ska arbeta användardrivet med tjänstedesignmetodik. Du får med dig kunskap och verktyg för att själv kunna planera och driva ett tjänstedesignprojekt som tar vara på tjänstedesignens utforskande och användarcentrerade principer.

Designsprint

Designsprint är en lekfull och effektiv metod för att till exempel ta fram nya digitala tjänster och och lösa angelägna utmaningar på kort tid. På den här utbildningen jobba vi med upplevelsebaserat lärande och du får testa på att genomföra en digital designsprint på riktigt.

Nätverket för användardriven innovation

I nätverket får du kontinuerlig kompetensutveckling, omvärldsbevakning och erfarenhetsutbyte kring användardriven innovation och tjänstedesign.

Vill du gå en kurs eller delta i vårt nätverk?

Adda - ett företag inom SKR, förvaltar och utvecklar Innovationsguidens verksamhet på uppdrag av SKR. Vi erbjuder även coachning och håller olika typer av uppdragsutbildningar. På Addas webb kan du läsa mer om alla våra erbjudanden samt anmäla dig till utbildningar och nätverk.

Innovationsguidens erbjudanden, Adda