Publicerad 7 september 2021

Trygghetslarm

De trygghetslarm som funnits i Sverige har till största delen varit uppbyggda på analog teknik. Nu har ett omfattande arbete genomförts med att byta ut samtliga analoga trygghetslarm till digital teknik. SKR stödjer och vägleder det arbete som teknikskiftet innebär. Idag är mer än 90% av larmen digitala.

Digitala trygghetslarm erbjuder ökad trygghet och den moderna tekniken öppnar upp möjligheterna till andra bra och nyttiga tjänster. Teknikskiftet kommer att öka tillförlitligheten och därmed tryggheten för användaren och anhöriga. Att få ett trygghetslarm beviljat innebär ökad trygghet för brukare, anhöriga, vårdpersonal och det betyder också ökad möjlighet att kunna bo kvar hemma.

Ramavtal för upphandling av trygghetslarm

Äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna bo kvar hemma utan att tumma på säkerheten. Därför upphandlar SKR:s dotterbolag Adda ramavtal för digitala trygghetstjänster, det vill säga Trygghetslarm och larmmottagning.

Ny upphandling av avtal för trygghetslarm och larmmottagning, Adda

Tillfälliga ramavtal för trygghetslarm, Adda

Adda Inköpscentral har nu avslutat den utredning som man påbörjade hösten 2020 av tidigare ramavtalsleverantör Tunstall. Adda har beslutat att utesluta Tunstall i två aktuella upphandlingar inom trygghetslarm och trygghetsskapande teknik.

Utredning om Tunstall klar- Tunstall utesluts från upphandlingar (Adda) 

 

Informationsansvarig

  • Karin Bengtsson
    Konsult

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset