Publicerad: 2 mars 2020

Momskurser våren 2020

SKR genomför momskurser på flera orter under våren 2020.

Grundkurser i moms och momsersättning

Momskurserna - grundkurser i moms och momsersättning - riktar sig till dig som behöver grundläggande kunskaper i moms och momsersättning eller fräscha upp tidigare kunskaper.

Vad ska beskattas enligt mervärdesskattelagen - på vad ska utgående moms debiteras? Med hjälp av den s.k. MervärdessKATTEN, som kursledaren Jeanette Fored skapade i mitten av 1990-talet, går vi systematiskt och pedagogiskt igenom vad som gäller. Vi går igenom de fyra olika förutsättningarna, som samtliga ska vara uppfyllda, för att utgående moms ska debiteras.

Om utgående moms ska debiteras föreligger avdragsrätt för ingående moms. Om ingen utgående moms ska debiteras har kommuner och regioner i de flesta fall rätt till momsersättning. Vi går igenom vad som gäller.

Vi lägger särskilt fokus på de verksamhetsområden kommuner och regioner svarar för såsom vård, skola, omsorg, utbildning, kultur, fastigheter m.m. med beaktande av nya domstolsavgörande eller Skatteverkets bedömningar.

Anmälan till kurserna

Göteborg den 22 april

Umeå den 6 maj

Stockholm den 13 maj

Momsdagen

Den årliga nyhetsdagen genomförs i Stockholm den 10 juni 2020. Momsdagen vänder sig till dig som har grundläggande momskunskaper och vill få information om senaste nytt inom momsområdet. Vi går igenom viktiga domar, förhandsbesked och ställningstaganden från Skatteverket. Vad har hänt under året som gått - vad händer i framtiden?

Anmälan till Momsdagen

Informationsansvarig

  • Jeanette Fored
    Skatteexpert

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!