Publicerad: 31 januari 2020

Inför mätning inom KKiK - verktygslåda och nyckeltal

SKR har publicerat material som stöd för ditt arbete inför en mätning inom KKiK. Den innehåller information om verktygslåda och mått samt hur insamling och publicering av resultat genomförs. Här finns också en introduktion för nya projektledare samt information om ett externa mätningar som kommunen själv kan beställa som ett komplement till KKiK.

Verktygslåda och mått för KKiK

När du arbetar med din kommuns mätning har du god hjälp av KKiK:s verktygslåda som en översiktlig beskrivning av de nyckeltal som ingår i Kommunens kvalitet i korthet, dess definitioner, syfte och användningsområden.

Verktygslåda 2019 (PDF, nytt fönster)

Övrigt stödmaterial

Insamling av resultat och publicering av data, Kolada
Här får du information om hur du gör egna insamlingar, om ifyllnadsformulär samt hur du publicerar din kommuns resultat i datatbasen Kolada.

Introduktion för nya projektledare inom KKiK
Vi har tagit fram en film som en introduktion för dig som är ny projektledare inom projektet inom KKiK. Vi rekommenderar dig att se denna film innan du börjar ditt arbete.

Information om externa undersökningar
Det finns ett antal externa mätningar som kommunen kan genomföra om de vill ha resultat för vissa av nyckeltalen i KKiK. Kommunen behöver avropa och upphandla dessa undersökningar via leverantörer om kommunen vill ha med dessa resultat för nyckeltalen i KKiK-redovisningen.

Informationsansvarig

  • Hanna Lundborg
    Handläggare
  • Leif Eldås
    Handläggare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKR!
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!