Publicerad: 5 december 2019

Nu finns en bok om politiskt ledarskap

SKR har gett ut en bok om politiskt ledarskap. Boken bygger på lärdomar från möten med omkring 700 toppolitiker under 13 års tid.

Om politiskt ledarskap - att brinna för ditt uppdrag, webbutiken

Boken Politiskt ledarskap – att brinna för ditt uppdrag är skriven för ledande förtroendevalda i kommuner och regioner samt till de som är nyfikna på uppdraget. I boken delas erfarenheter tillsammans med personliga råd utifrån SKR:s ledarprogram och nätverk samt forskning.

– Det finns likheter men också en hel del skillnader i att vara politisk ledare och att vara vd eller direktör. Vi tror att många toppolitiker kommer att känna igen sig i beskrivningen av glädjen och meningsfullheten i uppdraget och de svårigheter som man brottas med i vardagen, säger Lena Lindgren, ansvarig för SKR:s utbildningar och stöd till lokala och regionala toppolitiker.

Lena Lindgren har skrivit boken tillsammans med Peter Örn, som har ett långt förflutet både som politiker och ledare, bland annat som vd för Sveriges Radio. Boken bygger på att det politiska ledarskapet kräver klokhet och skicklighet för att kunna möta och hantera samhällsförändringarna på kommunal och regional nivå.

Vi hoppas att boken kan ge kunskap och inspiration till att skapa framtiden tillsammans, som gör att visionerna och besluten blir bra för medborgarna, säger Lena Lindgren.

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Lena Lindgren
    Projektledare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!