Webbinarium om avhopp från politiskt förtroendeuppdrag

I webbinarium samtalar vi om de berättelser som redovisas i SKR:s rapport om avhopp samt om vikten av att ansvaret för de förtroendevaldas trygghet tydliggörs. Anders Knape, SKR:s ordförande, och Daniel Lindvall, regeringskansliet, är gäster i studion.

Kort sammanfattning av sändningen

SKR har genomfört en studie där förtroendevalda ordföranden delar med sig av sina berättelser hur hot och hat fått effekter. En del har valt att avsluta ett eller flera uppdrag. Det finns också förtroendevalda som allvarligt övervägt att lämna uppdrag på grund av hot och hat.

Du möter Anders Knape, SKR:s ordförande och Daniel Lindvall, regeringskansliet. Daniel berättar om betänkandet "Det demokratiska samtalet i en digital tid". Det handlar om att värna det demokratiska samtalet i en tid av desinformation, propaganda och näthat och att det var regeringens satsning på medie- och informationskunnighet.

Rapport: Avhopp från politiskt förtroendeuppdrag, webbutik

Observera att undertextning till denna sändning är beställd och kommer att publiceras så snart den har levererats. Vår leverantör har för tillfället leveransproblem på grund av hög efterfrågan.

Filmens längd är 1 timme och 39 sekunder.

Medverkande

  • Anders Knape, SKR:s ordförande
  • Daniel Lindvall, Huvudsekreterare för den nationella satsningen för medie- och informationskunnighet, regeringskansliet
  • Anna-Lena Pogulis och Greta Berg, SKR
Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Informationsansvarig

  • Anna-Lena Pogulis
    Projektledare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!