Publicerad: 24 september 2019

SKL om jämställdhet på Bokmässan i Göteborg

Jämställdhet är ett av årets teman på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 26–29 september. SKL finns på plats med monter och seminarier.

I vår monter hittar du skrifter om jämställdhetsarbete i kommuner och regioner. Här kan du slå dig ned och titta på film med konkreta exempel på jämställda verksamheter, delta i samtal om våldsförebyggande arbete i skolan, om könsskillnader i psykisk hälsa eller något annat som du vill prata om.

Seminarier

Så kan vi motverka könsskillnader i skolresultat

Hur vi kan se, förstå och motverka könsskillnader i skolresultat är ämnet för ett nytt inspirationsmaterial från SKL. Utredaren Åsa Ernestam samtalar med bland andra forskaren Fredrik Zimmerman torsdag 26 september, 14:00-14:20, på Lärarscenen i C-hallen.

Presentation i Bokmässans program av seminariet om könsskillnader i skolresultat

SKL:s material kring könsskillnader i skolresultat

Pojkar i skolan – resultat och hälsa

Läsning stärker skolresultaten och att klara skolan gynnar framtida hälsa. Camilla Edwardsson Lundmark, svensklärare, Hortlax skola och Katti Hoflin, kulturchef i Västra Götalandsregionen, samtalar om pojkar i skolan – resultat och hälsa fredag 27 september, 11:00-11:45, Scen G4. Moderator är Klas Hyllander, SKL.

Presentation av seminariet i Bokmässans program

Hur säkrar vi en trygg miljö på biblioteken?

SKL:s förste vice ordförande Carola Gunnarsson medverkar i ett seminarium om trygg miljö på biblioteken, torsdag 26 september, 13:00-13:45, Scen Rum för bibliotek, F4.

Presentation av seminariet i Bokmässans program

Kvinnor mår dåligt – män tar livet av sig

Ett samtal om könsskillnader i psykisk ohälsa mellan Goldina Smirthwaite, SKL, samt Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg som driver Ångestpodden, fredag 27 september, 13:00-13:30 i SKL:s monter.

På seminariet presenteras SKL:s genusmedicinska kunskapsöversikt (O)jämställdhet i hälsa och vård. Skriften publiceras digitalt i anslutning till bokmässan. En sammanfattning finns tillgänglig i SKL:s webbutik.

(O)jämställdhet i hälsa och vård – en sammanfattning

Här finns vi!

SKL:s monter har beteckningen C01:50 och ligger mitt emellan huvudentrén från Mässans gata och entrén från Scandinavium. För mer information om SKL på bokmässan, kontakta Magnus Jacobson, 076-762 50 23 eller magnus.jacobson@skl.se.

Karta som visar placeringen av SKL:s monter på Bokmässan.

SKL:s monter har beteckningen C01:50. Den ligger mitt emellan huvudentrén från Mässans gata och entrén från Scandinavium.

Informationsansvarig

  • Magnus Jacobson
    Handläggare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!