Publicerad: 8 oktober 2020

Tankar om att prioritera i digitaliseringsarbetet

Som ledare kan du inte ha detaljkunskap om allt som rör digitalisering. Men som i alla andra viktiga verksamhetsfrågor måste du identifiera vad som är särskilt viktigt att känna till i rollen som ledare. Lyssna till fem intervjuer om att prioritera.

I filmen får du lyssna till ett antal personer som delar med sig av sina tankar om att prioritera:

 • Filmen börjar med en intervju med Vesna Jovic, VD SKR 2017-2019, där hon poängterar att informationssäkerhet är ett område som det är särskilt viktigt för ledare att känna till.
 • Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun, i takt med att vi har stora pensionsavgångar inom offentlig sektor blir frågan om kompetensväxling viktig framöver.
 • Marie Larsson, avdelningschef i Skellefteå kommun, som tjänstepersoner måste vi leverera bra underlag inför de förtroendevaldas beslutsfattande.
 • Mikael Lindfors, kommunstyrelsens ordförande i Norsjö kommun, berättar att tjänstemännen behöver förklara för oss förtroendevalda förtroendevalda varför vi ska digitalisera inom vissa områden och att genom uppföljning visa om det blev bättre. Daniel Ahlqvist, Luleå kommun, säger att vi måste kunna beskriva hur det ska bli när det är färdigt, fokusera på syfte och resultat.
 • Filmen avslutas med ord från Vesna Jovic, VD SKR 2017-2019, igen där hon framhåller att varje kommun och region måste identifiera vilka som är deras största utmaningar och utifrån det prioritera insatserna.

Informationsansvarig

 • Anders Nordh
  Handläggare
 • Lena Langlet
  Handläggare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!