Publicerad 20 april 2021

Behov av extrapersonal

SKR samlar kontaktuppgifter till kommuner och regioner som med kort varsel söker fler medarbetare.

Många arbetsgivare söker efter vård- och omsorgsutbildad personal samt även studenter på vårdutbildningar och tekniska utbildningar. Flera arbetsgivare söker också efter personal utan vårdutbildning som kan hjälpa till inom vården och omsorgen. Även lärare, förskollärare, IT-ansvariga, HR-ansvariga samt annan personal efterfrågas.

För arbetsgivare

Är din kommun eller region i behov av extra personal? Om du vill att din kommun eller region ska finnas med i sammanställningen, skriv några rader om vilken typ av kompetens eller till vilka områden ni söker och bifoga en länk till er jobbannons och skicka det till somia.frej@skr.se

För arbetssökande

Klicka på den region nedan som du är intresserad av för att se vilken kompetens som respektive arbetsgivare söker för närvarande. Du kontaktar själv den arbetsgivare som du är intresserad av.

Blekinge

Region Blekinge

Region Blekinge söker nu extra resurser som kan arbeta med kort varsel i våra verksamheter inom hälso- och sjukvården där behov uppstår. I vilken omfattning och vid vilka tillfällen kommer att variera då behovet och förutsättningarna snabbt kan förändras.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Region Blekinge

Halland

Region Halland

Region Halland söker förstärkning inom olika funktioner, såsom undersköterska, sjuksköterskor och läkare som vill ha en tillfällig anställning för att stötta i arbetet som rör coronaviruset.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Region Halland

Jämtland Härjedalen

Krokoms kommun

Vi behöver förstärka inom flera områden, inför sommaren framför allt hälso- och sjukvårdspersonal, omsorgspersonal, biståndshandläggare

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Krokoms kommun

Jönköping

Värnamo kommun

Värnamo kommun söker nya kollegor som kan ställa upp med kort varsel och semestervikarier, främst inom vård och omsorg.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Värnamo kommun

Kalmar

Region Kalmar län

Region Kalmar län söker förstärkning inför att vaccinera enligt den nationella prioriteringsordningen. Vi söker kvalificerad personal som är behörig att utföra vaccinationer.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Region Kalmar län

Norrbotten

Jokkmokks kommun

Kommunen söker nu timvikarier - främst just inom äldreomsorgen samt omsorgen om personer med funktionsnedsättning i Jokkmokk, Vuollerim och Porjus. Tidigare erfarenhet är inget krav.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Jokkmokks kommun

Överkalix kommun

Kommunen söker dig som vill hjälpa till och kan jobba som timvikarie inom bland annat vård och omsorg, skola eller andra samhällsviktiga verksamheter.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Överkalix kommun

Skåne

Ängelholms kommun

Ängelholms kommun söker flera nya medarbetare främst inom äldreomsorgen och våra LSS-verksamheter. Vi har lediga tjänster inom bland annat hemtjänst, äldreboende, gruppboende, barn- och ungdomsverksamhet (LSS) och som personlig assistent. Även du som inte har några förkunskaper eller utbildning inom dessa områden är varmt välkommen att söka våra tjänster.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Ängelholms Kommun

Sörmland

Uppsala

Region Uppsala

Har du sjukvårdserfarenhet? Eller vill du bidra på något annat sätt? Region Uppsala behöver din hjälp med anledning av Covid-19.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Region Uppsala

Västerbotten

Region Västerbotten

Under pandemin har många smittats av covid-19 i Västerbotten. Vi söker fler medarbetare som kan dela den ökade arbetsbördan. Är du intresserad av ett tillfälligt arbete inom vård eller service, eller vill du hjälpa till med vaccination?

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Region Västerbotten

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen

På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 förstärker vi våra ordinarie resurser inom vården. Din hjälp behövs.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Västra Götalandsregionen

Västernorrland

Kramfors kommun

Vi vill komma i kontakt med dig som vill göra en samhällsviktig insats och bidra till att Kramfors kommun ska kunna hålla igång sina verksamheter, de vi med stolthet kallar för Sveriges viktigaste jobb.

Kan och vill du göra en viktig insats med kort varsel så ber vi dig att anmäla ditt intresse inom de områden där du kan vara med och bidra. Tillsammans kommer vi lösa det här!

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Kramfors kommun

Region Västernorrland

Just nu har vi ett extra stort behov av dig som är legitimerad sjuksköterska eller undersköterska med erfarenhet inom sjukhusvård.

Anmäl ditt intresse för att arbeta som sjuksköterska med inriktning på vaccinering inom Region Västernorrland

Anmäl ditt intresse för att arbeta tillfälligt som sjuksköterska inom Region Västernorrland

Anmäl ditt intresse för att arbeta tillfälligt som undersköterska inom Region Västernorrland

Östergötland

Finspångs kommun

Vi söker dig som vill göra nytta och bidra till något viktigt – att finnas till för människor. Vi behöver dig med social förmåga, ett genuint intresse för andra människor och som är intresserade av vård- och omsorgsarbete.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Finspångs kommun

Norrköpings kommun

Norrköpings kommun söker extrapersonal till våra verksamheter inom vård och omsorg.

För att kunna arbeta i våra verksamheter är det viktigt att du kan ta egna initiativ och ansvara för dina arbetsuppgifter. Som person behöver du vara uppmärksam på andras behov och kunna anpassa dig efter olika människor och situationer. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet och en avslutad eller pågående utbildning inom vård och omsorg, barn och fritid, beteendevetenskap, socialt- eller pedagogiskt arbete.

Anmäl ditt intresse för att arbeta inom Norrköpings kommun

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset